
Bahan:
1/2 cawan cornstarch@tepung jagung
1/2 cawan gula - leh kurangkan klu tk suka manis
1/4 cawan air
2 cawan santan
1/4 cawan jagung manis dlm tin
1/4 cawan kismis
1/2 cawan kacang tanah hancur - utk topping
Cara:
- Gris loyang (8"x8") dengan minyak.
- Dalam mangkuk, satukan cornstarch/tepung jagung, gula, air dan santan, kacau sebati.
- Masukkan jagung dan juga kismis.
- Masukkan semua bahan tadi ke dalam periuk dan masak dengan api sederhana hingga likat, pekat dan berkilat.
- Tuang ke dalam loyang. Taburkan dengan kacang tanah, kemudian sejukkan dlm peti sejuk.
- Potong & sedia utk dihidangkan.
2 comments:
wahh.. cayalah k.pah..dah kuar post resepi yg sedap2 ni.. yatt tergoda k.pah dgn kuih filipine ni... tgk pun dah taw
wow..terjumpa blog kpah masa blog walking td...banyaknya resepi kt sini...makin rajin la sy masak nnti...hehe
Post a Comment