Tuesday, October 21, 2008

Menu Open House 2008...

Bersempena dgn kedatangan Syawal ini belum terlambat rasanya akak mengucapkan Selamat Hariraya Aidilfitri, maaf zahir & batin kepada pengunjung2 setia blog akak yg dah lama tak beroperasi ni.. Bukan ada apa sebenarnya, cuma agak sibuk sedikit di bulan Ramadhan yg lalu & seterusnya bulan Syawal pulak sibuk beraya... almaklum ler tahun ni tahun kedua kami beraya di perantauan... Satu lagi disebabkan ada ler kawan2 yg menempah kek kat sini... dari bulan Ramadhan hingga sekarang.. sebab kat sini rumah terbuka masih lagi berlangsung hingga penghujung bulan Syawal ini... Alhamdulillah!


Ini le antara menu yg dihidangkan pada Open House kami pada tahun ini... Ini adalah menu open house kali ke 2... Kek yg dihidangkan ialah Kek Lapis Zigzag, Kek Lapis Cindai, Kek Lapis Coklat & Oren dan Kek Pilih Kasih (kukus)..


Kek Lapis Zigzag


Kek Lapis Coklat & Oren


Kek Lapis Cindai


Open House kami yg pertama terlupa nak ambik gambar.... ada 3 kek lapis yg dibuat pada open house yg pertama iaitu Kek Lapis Tembikai, Roll Ketupat & Kek Lapis Rozel... sayangnya akibat kelam kabut tak sempat nak ambik gambar...


Tuesday, September 23, 2008

Laksa Sarawak...antara menu berbuka puasa...



Salah satu menu untuk berbuka puasa...

Peminat Laksa Sarawak... hehehehe


Wednesday, September 17, 2008

Bubur Pedas...


Inilah masakan tradisi Sarawak yg wajib ada pada setiap kali menjelang Ramadhan... Bahan utama yg digunakan memang hanya terdapat di Sarawak iaitu 'mumbu' bubur pedas yg diperbuat daripada beras yang digoreng & rempah ratus, seterusnya dipaketkan.. Mumbu tersebut boleh tahan sampai bertahun klu disimpan ditempat kering atau didalam peti sejuk.

Bahan2 lain yg digunakan ialah seperti udang basah, daging, ayam, bermacam jenis sayur2an tempatan (tp kat sini akak hentam mana yg ada spt kobis ungu, anak jagung, fucuk, kacang panjang, kobis bunga & karot). Orang Sarawak selalu masukkan pucuk midin, umbut nenas & sayur2 tempatan yg tidak terdapat di mana2 negeri lain... dan bahan penting lain yg dimasukkan ialah kulit lembut yg telah direbus lembut seolah2 mcm jelly (fuyooo.. meleleh dah air liur ni).. kulit lembut ini juga teramat sedap dibuat kerabu atau umai...

Tuesday, September 16, 2008

Ayam Percik...


Resepi dari kakliza (hanieliza)... my idol...

Bahan-bahan:
1 ekor (2kg) ayam (belah 4)
3 cawan santan pekat (klu boleh perah santan dgn air kelapa), akak guna santan tin aje...
1/2 cawan air asam jawa
1 sudu teh gula
1 sudu teh halba
Garam secukup rasa

Bahan Mesin Halus:
20 tangkai cili kering
4 biji bawang putih
3 cm halia
5 batang serai


Cara:
  • Lumurkan ayam dgn tepung ubi & sedikit garam, kemudian bilas bagi menghilangkan hanyir ayam.
  • Masak ayam dalam kuali bersama bahan mesin, santan, halba & air asam jawa sehingga sederhana masak (kuah agak sedikit pekat). Pastikan segala bahan sebati dgn ayam.. dgn selalu membalik2kan ayam supaya masak sekata & tidak hangus.
  • Bila kuah agak pekat, alihkan ayam ke dalam ketuhar/oven & bakar/panggang pada suhu 200C sehingga ayam berwarna kecoklatan.
  • Letakkan ayam dlm pinggan yg sesuai, kemudian curahkan lebihan kuah tadi ke atasnya.
  • Hidang bersama salad, timun & tomato.

Monday, September 15, 2008

Bubur Lambuk...

Satu lagi resepi diadaptasi dari myresipi oleh quinnie@myresipi.com...


Bahan-bahan:
1 cawan beras
1 sudu besar minyak sapi
2 sudu besar minyak masak
1 kulit kayu manis, 1 bunga lawang, 2 bunga cengkih, 2 buah pelaga
Daging (ikut suka.. kalau suka letak byk daging)
segenggam udang kering
2 helai daun pandan
1 sudu kecil halba
1 sudu kecil jintan kasar
1 biji bawang besar - hiris
3 biji bawang putih - hiris
2 inci halia - di blend dengan 2 cawan air dan ditapis
1 sudu kecil serbuk lada hitam
2 cawan santan pekat
6 biji bawang merah - buat bawang goreng
daun sup dan daun bawang
garam secukup rasa
kiub pati lembu
Air secukupnya

Cara:
  • panaskan minyak sapi dan minyak masak..setelah panas tumis bawang besar dan bawang putih...tumis hingga naik bau..
  • lepas bawang dah naik bau...masukkan daun pandan, kulit kayu manis, bunga lawang, buah pelaga, jintan kasar, bunga cengkih dan halba hingga naik bau.
  • kemudian masukkan daging.. masak hingga daging keluar air... masukkan air halia... biar mendidih.
  • lepas tu masukkan air biasa...agak2 ler...
  • bila air dah mendidih.. letak serbuk lada hitam yg dibancuh dengan sedikit air.
  • masukkan beras.. masak hingga beras jadi hancur.. kalau tak cukup air boleh tambah lagi..
  • selepas beras dah hancur.. masukkan garam dan udang kering.
  • kemudian bolehlah letak pati santan..ikut suka.. kalau tak nak lemak sgt boleh kurang kan santannya. masak hingga bubur pekat.
  • bila dah pekat bolehlah letak bawang goreng, daun sup dan daun bawang.
  • kalau suka boleh letak sayur2 kegemaran..

Colek Ike (Ikan) Tenggiri...




Juga dari myresipi.com... Resepi asal dari Zaliana@myresipi.com... Sedap ada pedas, masam, masin, manis & amat sesuai utk berbuka atau bersahur dikala tiada selera makan...


Bahan-bahan:
4 keping ikan tenggiri
1/2 cawan air masak
2 sudu besar gula
2 sudu teh garam
5 biji cili api
2-3 biji limau nipis
1 inci belacan (bakar sikit)
1 biji tomato (potong dadu)
1 biji bawang besar (potong dadu)
Sedikit daun ketumbar (hiris)

Cara:
  • Letakkan secubit garam pada ikan dan bakar dlm oven hingga masak. (Kalau bakar dgn kayu arang lebih sedap)
  • Campurkan air masak, cili, garam, gula, belacan dan perahan air limau dan blend. Tumbuk dengan lesung pun boleh. Letak dlm bekas dan gaulkan dengan bawang, tomato dan daun ketumbar.
  • Tuangkan kedalam pinggan berisi ikan yg telah dibakar. Sedia untuk dimakan dengan nasi panas.

Udang Supreme...

Jengok myresipi.com terjumpa resepi ini... Diadaptasi dari majalah rasa oleh Pn Anawahid @ waheedeana@myresipi.com..


Bahan-bahan:

500gm udang (dibuang kulit dan tinggalkan kulit ekor, buang urat belakang udang)
3 batang lada merah (di cincang)
3 batang lada hijau (di cincang)
1 biji bawang besar (di cincang)
1 inci halia (di cincang)
4 sudu makan sos tiram
2 sudu besar kicap manis
2 sudu besar kicap cair
minyak untuk menumis
Sedikit garam klu kurang masin

Cara:
  • panaskan minyak dan goreng udang yg telah dibersihkan terlebih dahulu sehingga udang bertukar warna (kemerahan, jgn lama sgt nti terkeras ler pulak)
  • tumis bahan2 cincang seperti lada hijau, bawang merah bawang besar dan halia sehingga garing& naik bau.
  • masukkan sos tiram, kicap manis dan kicap cair, kacau sebentar dan masukkan udang yg telah digoreng tadi dan kacau rata.
  • tambah garam jika sekiranya kurang masin
  • sedia untuk di hidang semasa berbuka puasa....

Sunday, September 14, 2008

Pizza Daging...

Antara menu berbuka utk anak2...


Penggemar Western Food no 1...


Tuesday, September 9, 2008

Menu Berbuka Puasa...


Antara menu berbuka puasa pada minggu lepas... Anak2 gadis akak yg 2 org tu suka sgt Western Food masa bulan puasa ni... tak larat dah nak buat... nak pizza, lasagna, spagheti... Si ayah pulak hari2 nak salad sayur... tp tetap makan dgn nasi.. perut melayu ler katakan...

Disebabkan adik iparku nak resepi lasagna ni... maka diperturunkan ler resepi kat bawah ni.. diadaptasi dari resepi Joayee@myresipi.com.. tp telah diubahsuai sedikit mengikut selera..

Bahan-bahan:
4-6 keping lasagna
400gram daging hancur (boleh juga guna beef burger, blend)
1 biji bawang besar (cincang)
2 ulas bawang putih (cincang)
1/2 tin chopped tomato (boleh guna tomato segar, kemudian dipotong dadu kecil)
1 sudu teh serbuk cili
1 sudu teh rempah kari (jika suka, akak tak masukkan)
Sedikit kiub lembu /ayam
2 sudu besar tomato puree
1 sudu teh serbuk lada hitam
Garam, gula & serbuk perasa
Sayur2an ikut suka spt karot, cendawan butang, capsicum dsbnya...

Cara:
  • Tumis bawang hingga naik bau, masukkan rempah kari, kemudian masukkan daging. Biar sebentar sehingga air daging agak kering. Baru masukkan sayur2an, serbuk perasa. Sesuaikan rasanya.. Jgn biarkan terlalu kering airnya.

Sos Putih
1 pint susu segar
3 sudu besar tepung gandum (cukup utk memekatkan sos)
  • Panaskan susu segar yg telah dicampurkan dgn tepung ke dalam periuk. Kacau hingga agak2 pekat. Tutup api.

Bahan lain:
Mozarella Cheese/Cheddar Cheese (parut kasar)



Cara-cara membuat lasagna:

Rebus lasagna sekejap hingga agak lembut, letak sedikit minyak supaya tak melekat... jgn tindihkan.

Lapisan 1: Filling (daging)
Lapisan 2: Sos putih
Lapisan 3: Cheese
Lapisan 4: Kepingan lasagna
  • Ulangi proses & ratakan keseluruhan setiap lapisan supaya kemas.. layer terakhir hendaklah letakkan cheese. Masukkan dlm oven bersuhu 200C selama 30 minit (ikut oven).


Wednesday, August 20, 2008

Kek Lapis Sutera Lagenda



Resepi dari buku kek lapis Rabiah Amit... Akak buat kek ini sebagai hadiah kepada supervisor hubby yg menyambut harijadinya yg ke 60 tahun pada 15 Ogos 2008 yg lepas... dia telah jadikan kek ini sebagai kek harijadi dia & diletakkannya lilin di atasnya.. terasa lucu bila kek lapis jadi birthday cake.. kemudian dimakan dengan aiskrim... sedap jugak kek lapis makan dgn aiskrim...

Gambar2 semasa harijadi Prof Michael Corris.


Moist Chocolate Cake Lagi...

Cikgu Mumtaz sedang memotong kek... dia kata sayang nak potong...hehehehe

Buat kek coklat ni utk kelas Inggeris yg terakhir cuti summer...

Ayam Golek Masak Lemak Cili Api


Juga sudah ada dlm blog ni... cuma kali ini akak potong 4 ayam tersebut supaya cepat masak... kemudian akak bakar dlm oven selama 15 minit...


Ikan Kembung Bakar ala Portugis


Resepi asal dari Jun.. resepi ini dah ada dlm blog ni & selalu dibuat, cuma akak tukar2kan jenis ikannya sahaja...


Pandan Butter Cake


Resepi asal dari Pn Noraini tapi jumpa resepi ni dlm blog Maklang... Akak cuma ubahkan toppingnya dari resepi asal dgn meletakkan coklat yg telah dicairkan di atasnya... ala2 mcm marble ler pulak..

Bahan
270gram mentega/butter
230gram gula kaster
5 biji telur
60ml santan (segar@tin)
1 sudu besar pes pandan
240gram tepung gandum/tepung kek
30gram kelapa kering
1/2 sudu teh baking powder

Topping
40gram mentega/butter
35gram gula aising
55gram kelapa kering

Cara:
  • Putar mentega & gula hingga gebu selama 10 minit.
  • Masukkan telur satu persatu sambil terus dipukul
  • Masuk santan & pes pandan sikit2 hingga sebati
  • Tepung diayak bersama baking powder & masukkan sikit demi sikit ke dalam adunan
  • Diikuti dengan kelapa kering
  • Masuk dlm acuan yg telah dilapik dgn kertas kek
Utk Topping:
  • Pukul mentega & gula hingga sebati
  • Masukkan kelapa ekring & gaul rata.
  • Tabur topping atas adunan & bakar dlm ketuhar pada suhu 180C selama 45 minit.

Saturday, July 19, 2008

Birthday Cake 4 Yong & Adik...

Kek harijadi anak sulung & kedua akak seperti biasa ikut kemahuan mereka sendiri. Yong Shasha nak kek cheese bersalji & Adik Nana pulak nak kek coklat. Kedua2 kek tersebut untuk dibawa ke kelas masing2.

Yong Shasha 4 Julai 2008...


Adik Nana 10 Julai 2008...



Seri Kaya

Resepi asal oleh haziq@myresipi.com. Sedap & mudah dibuat bagi orang2 di perantauan yg sukar untuk mendapatkan serikaya di pasaran. Bagi yg pertama kali mencuba seperti akak ni, guna separuh dari adunan di bawah.


Bahan-bahan:
2 cawan gula
1/2 cawan air
1 tin santan (400ml)
5 biji kuning telur
2 sudu besar tepung kastad (bancuh dgn sedikit air)
1 helai daun pandan (simpul)

Cara-cara:
  • Campur gula & air dlm periuk untuk dijadikan gula hangus.
  • Bila gula sudah agak kekuningan, masukkan santan pekat & kacau sebentar hingga gula larut.
  • Biarkan betul2 sejuk.
  • Bila santan & gula hangus tadi sudah sejuk, masukkan kuning telur, tepung kastad & daun pandan.
  • Kacau di atas api yg sederhana hingga mendidih.
  • Bila sejuk kaya ini akan pekat dgn sendirinya.


Tuesday, July 8, 2008

Nasi Kerabu


Budu

Belajar buat nasi kerabu ni dgn Ann & Aishah.. Buat untuk kali ke dua...


Tuesday, June 24, 2008

Buah Melaka

Kuih Bakar


Dari resepi Joayee@myresipi.com. Sedap sangat lemak manis gitu... terima kasih Jo atas resepi yg enak banget! Akak saja letak bijan banyak2 sebab mmg suka kalau kuih yg ada bijan...


Tempahan Dari Leeds, UK...

Tempahan Moist Chocolate Cake lagi...

Asam Pedas Ikan Tenggiri


Saja jer nak tayang... rasanya resepinya dah ada kat sini cuma tukar ikannya aje...

Tuesday, June 17, 2008

Kek Pilih Kasih (Kukus)

Kek ini macam Kek Hati Pari tp lebih lembut & gebu... Kalau Kek Hati Pari dia lebih kental & padat.. Kek Hati Pari kukus selama 8 jam tp kek ini cuma 3 jam sahaja dikukus... Ini salah satu kek tradisi Sarawak turun temurun... resepi dari orang dulu2..




Bubur Pulut Hitam


Bahan-bahan:
1 cawan pulut hitam
2 sudu besar pulut putih
1 tin santan (400ml)
1 helai daun pandan
Gula Melaka/Gula Apong/Gula Merah
Gula putih
Secubit garam
Air secukupnya

Cara-cara:
  • Pulut hitam & putih dibersih & toskan.
  • Masukkan dlm periuk bersama daun pandan. Rebus hingga empuk.
  • Masukkan santan, gula & garam. Kecilkan api, jgn sampai santan pecah minyak.
  • Ketika menghidang boleh letakkan krim atau susu ikut kesukaan masing2.

Monday, June 9, 2008

Friday, June 6, 2008

Kek Harijadi (Tempahan)

Minggu lepas akak menerima tempahan 2 biji kek harijadi pada satu hari... Mula2 memang sebiji je sebenarnya.... so malam tu akak dah siap2 kukus supaya tak kelam kabut pada esok paginya (sbb ada jamuan bbq utk warga Tinsley), tapi tiba-tiba hari tu pukul 10.30 pagi, kawan hubby call nak sebiji kek utk isteri dia.. sebab dia nak buat surprise semasa jamuan bbq yg kita org buat pada hari tersebut iaitu pada pukul 1 petang... Punya ler kelam kabutnya akak... mujur yg sorg lagi tu nak kek pada petang tu.. so akak gantikan kek yg petang tu dgn yg pagi tu... utk menjimatkan masa... & mujur jugak kawan hubby tu tak kesah kek apa aje.. asalkan kek harijadi.. So kek yg sedia ada akak bg kat kawan hubby tu..yg satu lagi akak buat masa tu jugak & kukuskan...tunggu sejuk dulu.. petang tu balik dari bbq terus buat ganache & decokan terus... Alhamdulillah siap seperti yg diminta... & satu lagi bersyukur sgt sbb tidak menghampakan permintaan kawan hubby yg nak buat surprise pada isteri dia.. mmg betul2 surprise pada hari itu! Terima kasih byk2 buat hubbyku cayang..tukang deco hari tu...

Kek Harijadi (Moist Chocolate Cake). Surprise utk isteri tersayang... Tempahan dari Abg Jo utk Kak Zuraini...



Tempahan dari Sdr Tareeq. Kek Harijadi (Moist Chocolate Cake). Juga utk isteri tersayang yg baru sampai dari Malaysia

Tuesday, June 3, 2008

HAPPY BIRTHDAY TO NITA...

SELAMAT HARIJADI BUAT PUAN ROSNITA MOHD @sudipkayu.blogspot.com

SEMOGA BERBAHAGIA & GUMBIRA SELALU DISAMPING FAMILY YG TERCINTA... JUGA SEMOGA SUKSES DALAM APA JUA BIDANG YG DICEBURI...

Monday, June 2, 2008

Kek Lapis Seri Dewi Malam

Akak telah terjumpa semula buku resepi lama akak... hari tu masa berpindah tak tau letak kat mana... jenuh mencari merata2..rupa2nya tersimpan dkt dgn bilik study hubby akak... Ini salah satu resepi dari koleksi kakak ipar akak di Sarawak... Sedap sangat & disarankan kepada sesiapa yg nak belajar buat kek lapis ataupun yg dah pandai buat tu apalah salahnya kalau nak mencuba.. bahan2nya senang nak dapat.. selamat melapis!


Bahan-bahan:
8 biji telur ayam gred A (kalau guna gred B, 10 biji)
500 gram mentega/butter
2 gelas tepung hongkong (atau superfine)
1 gelas gula kaster
1 cawan horlick
100 gram bijan (digoreng tanpa minyak hingga perang)
100 gram mixed dried fruit (guna kismis hitampun boleh)
1 sudu teh baking powder
1/2 tin susu pekat manis
1 sudu teh esen vanilla
2 sudu makan gula hitam
Pewarna kuning

Cara membuat:
  • Pukul gula & telur hingga kembang, masukkan baking powder.
  • Mentega/butter & susu pekat manis dipukul dalam bekas lain hingga putih & kembang.
  • Kemudian satukan adunan telur & mentega.
  • Masukkan horlick, esen vanilla & tepung hongkong. Gaul hingga sebati & sekata.
  • Bahagikan adunan kepada 2 bahagian yg sama banyak (kalau nak betul2 sama, timbangkan adunan tersebut).
  • Bahagian pertama masukkan gula hitam & bijan goreng tadi. Adunan ini akan bertukar kepada warna coklat tua disebabkan gula hitam tadi.
  • Bahagian kedua masukkan pewarna kuning & mixed dried fruit.
  • Panaskan oven pada suhu 130C dgn menggunakan api atas sahaja (ikut oven masing2..ada oven yg boleh letak 150 ke atas). Kalau oven akak kat sini tak boleh guna panas sgt sbb cepat hangus.
  • Mula2 lapiskan adunan bijan tadi sebanyak 4 sudu besar (lebih kurang 120gram kalau ditimbang). Kemudian bila dah masak, lapiskan adunan warna kuning sebanyak 4 sudu besar lagi (juga 120gram). Buatlah lapis demi lapis hingga adunan habis.
  • Lapisan yg terakhir barulah menggunakan api atas & bawah sekali.
nota:
Untuk melapisnya ikut kreativiti sendiri samada lapis setiap warna sekali ataupun yg ini akak buat 3 lapisan coklat, 3 lapisan kuning, 2 lapisan coklat, 2 lapisan kuning & seterusnya 1 lapisan coklat & kuning utk menghabiskan adunan tersebut (sebab itulah lapisan yg akak buat ni nmpk tebal dibawah tp nipis di atas). Terpulang pada kesukaan masing2. Kalau nak senang lapis berselang seli sahaja iaitu coklat, kuning, coklat, kuning hingga habis adunan.


Vermicelli With Mushroom Soup...

Minggu lepas (cuti sekolah) anak2 akak nak makan Spagheti dgn sos bolognese... tapi cari2 sosnya takde ler pulak dlm stok... tp terjumpa 1 tin Campbell Mushroom Soup... fikir2 boleh ke buat sos spagheti dgn soup tu... takpe nak cuba jugak... Rupa2nya lebih sedap dr sos bolognese.. berselera betul anak2 akak makan sampai habis... petang tu tanya lagi ada tak spagheti lagi... hehehehe...tp dah habis licin... Bagi sesapa yg takde idea & kehabisan stok mcm akak, boleh ler try resepi simple ni ye...


Bahan-bahan:
1 bungkus vermicelli (spagheti biasapun boleh juga atau pasta, macaroni)
1 tin Campbell Mushroom Soup
100 gram ayam (dicincang kasar)
1 senduk sos cili
1 senduk sos tomato
2 ulas bawang putih
1/2 biji bawang besar
Garam & gula secukup rasa
1 sudu teh oregano
Sedikit serbuk pati ayam maggie
Minyak utk menumis

Cara:
  • Vermicelli direbus dgn garam & minyak hingga empuk. Angkat & toskan.
  • Mayang bawang besar & bawang putih.
  • Tumis bawang besar & bawang putih hingga naik bau.
  • Masukkan ayam yg telah dicincang tadi, masak hingga empuk.
  • Masukkan mushroom soup, biar sebentar.
  • Masukkan sos cili & sos tomato. Kalau pekat sangat tambahkan air.
  • Masukkan bahan2 perasa seperti garam, kiub pati ayam, orgegano & gula
  • Sesuaikan rasa & bolehlah dihidangkan ketika berasap2...
  • Kalau ada cheese cheddar boleh ler ditaburkan ketika menghidang.

Tuesday, May 27, 2008

Kek Harijadi Untuk Yaya...



Buat kek utk Yaya (anak Fadly & Aishah) sempena harijadinya yg ke 2 pada 23 Mei 2008 (harijadi sebenar) tp disambut pada 25 Mei 2008 (sehari selepas akak buat majlis). Memang kita org dah rancang buat selang sehari... Buat cheese cake ni sbb Aishah & Fadly suka sgt. Tukang deco kek ni tak lain & tak bukan hubbyku yg terchinter.... hehehehe.


Kek Harijadi Baby Lagi... (4 Tahun laaa...)



Kek Harijadi lagi utk baby sempena jamuan sebenarnya pada 24 Mei 2008.. sekali dgn House Warming. Memandangkan baby teramat suka dgn kek coklat.. akak buat lagi Moist Chocolate Cake utk dia... 2 tingkat.. tp tak sempat nak hias lebih2 sbb byk sgt benda yg kena buat, kena masak lagi & sebagainya... Ayah yg jadi mangsa sebagai juruhias & mendeco kek.. Mujur sempat tempah Edible Dora dari internet... Suka sangat dia bila tengok edible tu sbb kita memang tak bagitau & tak tunjukkan pada dia sehinggalah pada hari tersebut...

Gambar2 jamuan ada di sini


Wednesday, May 21, 2008

Victoria Sponge Cake (Birthday Cake)

Sempena harijadi anak bongsu akak (Nur Aina Carissa a.k.a Baby) pada 19 Mei 2008 lalu.. akak buat sebiji kek Sponge khas utk dia.. Suka betul dia sbb warna pink adalah warna kesukaannya.. tak sabar dia nak potong kek tersebut... Walaupun dia amat menyukai kek coklat tp akak saja buat kelainan sikit utk kali ni... Hari sabtu ni kena buat kek coklat jugak utk dia... Gambar lain sempena harijadi dia ada di sini


Moist Chocolate Cake (Tempahan)



Nampaknya kat sini kawan2 suka kek coklat & kek cheese... akak byk menerima tempahan 2 jenis kek ini saja sekarang...


Kek Cheese Bersalji (Tempahan)


Tempahan dari Sdra Tareeq sempena ketibaan isteri tersayang dari Malaysia... Sebiji lagi tempahan dari Diyana. Sebenarnya Diyana tak suruhpun buat nama tp hubby saja jer nak buat sbb alang2 dah ada icing.. hehehehe...