Resepi ulang tayang... entah dah berapa kali buat... cuaca sejuk kat sini memang sedap sangat klu dapat makan sup panas-panas... yummy! Disebab resepi sudah ada... akak cuma letakkan resepi pegedil daging sahaja di sini.
Pegedil daging ni hasil penjelajahan ke blog kak nis nun jauh di singapore... terima kasih ye makdaro kerana bagi resepi yg sodap banget!
Pegedil Daging
500 gram kentang (kupas, cuci & potong)
200 gram daging kisar
1/2 cawan bawang goreng
2 tangkai daun ketumbar (cincang)
2 tangkai daun bawang (cincang)
1 sudu teh lada sulah
1 sudu besar tepung jagung
Garam secukup rasa
2 biji telur (pukul sikit)
Minyak utk menggoreng
Cara-cara:
Kentang direbus hingga empuk, lecek2kan ketika masih panas. Gaulkan semua bahan2 bersama kentang kecuali telur & minyak. Bulat2kan adunan & leperkan sedikit. Celup ke dalam telur sebelum digoreng dlm minyak yg panas. Angkat bila kekuningan. Sedap dimakan bersama soto atau dicicah dgn sos begitu sahaja.
No comments:
Post a Comment