Resepi ulang tayang... entah dah berapa kali buat... cuaca sejuk kat sini memang sedap sangat klu dapat makan sup panas-panas... yummy! Disebab resepi sudah ada... akak cuma letakkan resepi pegedil daging sahaja di sini.

Pegedil Daging
500 gram kentang (kupas, cuci & potong)
200 gram daging kisar
1/2 cawan bawang goreng
2 tangkai daun ketumbar (cincang)
2 tangkai daun bawang (cincang)
1 sudu teh lada sulah
1 sudu besar tepung jagung
Garam secukup rasa
2 biji telur (pukul sikit)
Minyak utk menggoreng
Cara-cara:
Kentang direbus hingga empuk, lecek2kan ketika masih panas. Gaulkan semua bahan2 bersama kentang kecuali telur & minyak. Bulat2kan adunan & leperkan sedikit. Celup ke dalam telur sebelum digoreng dlm minyak yg panas. Angkat bila kekuningan. Sedap dimakan bersama soto atau dicicah dgn sos begitu sahaja.
No comments:
Post a Comment